Relatietherapie Zwolle Denk je dat het helpt als hij verandertRelatietherapie Zwolle helpt partners die hun liefdesrelatie meer verdieping willen geven; relatieproblemen vóór willen zijn; hier al in zitten of op een respectvolle manier uit elkaar willen gaan. Ik doe dit voor partners van verschillende en dezelfde sekse en die aan het begin van of midden in hun relatie staan.

Relatietherapie skype bellen

Hoe ik werk


Imago Relatietherapie

Ik ben gecertificeerd therapeut in Imago Relatietherapie en werk ook met EFT. Een van de belangrijkste instrumenten die ik gebruik is de Imago Dialoog. Door deze manier van communiceren wordt de relatie een veilige plaats waar partners emotioneel beschikbaar zijn voor elkaar en alles kunnen bespreken. Beide partners ontdekken weer de eigenheid van zichzelf en de ander en brengen hun onuitgesproken dromen en verlangens onder woorden. Dit zorgt ervoor dat je elkaar op een nieuwe en vaak verrassende manier ontmoet.relatietherapie zwolle

De Dialoog bestaat uit een paar elementen:

Naast de dialoog maak ik gebruik van oefeningen, die je steeds bewust laten worden van een ander deel van je relatie of die je helpen je ingesleten patronen op te sporen die belemmerend zijn voor je relatie.

Emotionally focused therapy

Ik werk ook met EFT, waarbij ervan wordt uitgegaan dat juist die patronen en de manier van omgaan met elkaar het probleem vormen in de relatie en niet de partners zelf. Als je met elkaar contact maakt met de eerder onuitgesproken gevoelens die onder die patronen liggen komen de behoeftes en verlangens die een rol spelen in de relatie weer op tafel en wordt het contact met elkaar weer helder, veilig en intiem.

Gesprekken

Per mail en per telefoon ben ik bereikbaar om vragen te beantwoorden of een afspraak te maken. Je kunt ook het contactformulier hieronder invullen om een afspraak te maken voor een kennismakings- of intakegesprek.

Kennismakingsgesprek

Als je eerst wilt kennismaken kan dat in een vrijblijvend gesprek van een half uur. Dit is voor jullie samen of voor een alleen. Soms neemt een van de twee het initiatief en komt de ander pas bij het intakegesprek mee.

Intakegesprek

Wil je meteen samen een intakegesprek om te kijken hoe Imago voor jou werkt: dit duurt anderhalf uur. Hierin laat ik je ervaren hoe Imago Relatietherapie werkt en zetten we meteen een eerste stap in de richting die jullie aangeven op te willen gaan. Het tarief hiervoor is € 115 per uur inclusief BTW.

Therapiegesprekken

Deze gesprekken zijn altijd voor beide partners. Zo leer je beter te luisteren naar je partner als die over zichzelf vertelt. Soms komt de een iets meer aan het woord dan de ander, maar door alle sessies heen waak ik voor een evenwichtige verdeling. De gesprekken duren anderhalf uur. Het tarief hiervoor is € 115 per uur inclusief BTW.

Relatieweekend

Voor een snel inzicht in je relatie en handvatten voor de moeilijke momenten volg je een relatieweekend. Dat kan in een groep van maximaal zeven stellen of alleen met je partner. Lees hier meer over relatieweekenden.

De gesprekken worden gehouden in een oude woonboerderij die aan de rand van het prachtige dorp Vilsteren staat, op tien passen lopen van het bos. In het bos kun je vóór het gesprek een wandeling maken om je te concentreren op elkaar of na het gesprek om samen te evalueren. Dit wordt door paren vaak als rustgevend ervaren.

Wat anderen zeggen

Tijdens en na afloop van de therapiesessies ontvangen ontvang ik vaak reacties die je een goed beeld geven van wat de relatietherapie oplevert. Een selectie van deze reacties kan je hier lezen.

Wat doet Imago Relatietherapie

Imago Relatietherapie