Relatietherapie Zwolle In hoeverre speelt schuld een rol in jullie relatie

Relatietherapie Zwolle helpt partners die hun liefdesrelatie meer verdieping willen geven; relatieproblemen vóór willen zijn; hier al in zitten of op een respectvolle manier uit elkaar willen gaan. Ik doe dit voor partners van verschillende en dezelfde sekse en die aan het begin van of midden in hun relatie staan.

Relatietherapie skype bellen

Over Bas

Ik ben Bas van Raaij, psycholoog en opleider bij mijn eigen trainingsbureau, Bureau de Mat, en ik ben getrouwd met Barbara Cremers. Samen met Barbara heb ik de opleiding tot Imago-therapeut gevolgd in Londen. Daarnaast ben ik opgeleid tot EFT – therapeut bij EFT Nederland (emotionally focused therapie).relatietherapie zwolle foto bas

Imago Relatietherapie

Voor mij is de Imago Dialoog de meest krachtige interventie die ik tot nu toe ben tegengekomen in het werken met relatieproblemen. Zowel voor mijzelf in mijn relatie met Barbara als in het werken met paren die problemen ervaren in hun relatie. Het heeft onze relatie sterk verdiept en we zijn beter gaan begrijpen waarom we doen wat we doen en welke botsingen dat, bijna onvermijdelijk, veroorzaken kan.

Verschil Imagotherapie en EFT

Als ik kijk naar de verschillen tussen Imagotherapie en EFT dan denk ik dat Imago er, door de aard van haar technieken, van nature meer op is gericht het paar zelf in staat te stellen, met gereedschap, om hun eigen relatie onder ogen te zien, te begrijpen en een stap verder te helpen, en dat bij EFT het stel meer afhankelijk is van de therapeut en de kwaliteit van zijn/haar technieken. Overigens zijn beide technieken van waarde in het begin van de therapie.

Omdat ik herstel van autonomie zowel voor de individuele partners als voor de relatie zelf een belangrijke waarde vind in mijn werk gaat mijn voorkeur meer uit naar Imagotherapie.

Wat je bij mij kunt halen is een effectieve manier om:

Vanwege mijn andere werk ben ik één dag per week voor relatietherapie beschikbaar. Daarnaast geef ik samen met Barbara relatieweekenden.