De Imago opleiding

Mensen die bij ons in de praktijk zijn geweest voor hun relatie hebben kennis kunnen maken met Imago relatietherapie; door de uitleg over relaties en door de Imago Dialoog.
Sinds 2019 leiden wij therapeuten en coaches op tot gecertificeerd Imagotherapeut en -coach. We zijn blij om het team, waarmee we de liefdevolle Imagomethode naar de Nederlandse stellen brengen, elk jaar weer uit te breiden.

De volgende Imago Opleiding start op 24 november 2023 en bestaat uit 13 dagen in vier modules.
De opleiding wordt afgesloten met een supervisie-traject met als eindresultaat de certificering.

De opleiding leidt je op om stellen op een zelfverzekerde manier te begeleiden, met in het achterhoofd de uitgebreide theorie die de basis vormt van de Imago methode. Je ontwikkelt competentie op het zien van de dynamiek tussen twee mensen en het hanteren van de gereedschappen, waarvan de Imago Dialoog de belangrijkste is. Ook leer je te zien wat je eigen verhaal is, dat je steeds weer meeneemt in jouw sessies met stellen.

Mensen die willen certificeren als therapeut hebben een uitgebreid certificeringsprogramma, waar de nadruk ligt op het zien waar patronen, verdedigingsmechanismen en verlangens vandaan komen; het verleden van de mensen speelt hierin een duidelijke rol. De partners leren zien wat gemaakt heeft wie ze zijn en hoe ze hun relatie samen met hun partner willen vormgeven. Voor de certificering als Imagotherapeut is nodig dat je een afgeronde algemene therapie opleiding hebt gevolgd.

De coach legt zich vooral toe op het begeleiden van het gesprek tussen twee partners, waardoor patronen zichtbaar worden en zo minder een stempel drukken op de partners en er meer begrip, mildheid en verbinding ontstaat. Er zijn geen opleidingseisen verbonden aan de deelname aan de opleiding en certificering als Imagocoach.

Als je geïnteresseerd bent in de opleiding, kijk dan op https://imagonederland.nl/informatie-voor-therapeuten/imago-therapeut-worden/