Wat levert relatietherapie op?

Een reeks gesprekken bij Relatietherapie Zwolle levert veel op voor de relatie.

Je krijgt meteen een andere ervaring met je partner. We laten jullie, ook al loopt het al een tijd niet goed bij jullie, weer voelen waarom je ook alweer bij elkaar bent; je ziet dat de positieve kanten van de relatie er ook nog zijn.

Je kunt weer in alle veiligheid en ontspanning praten over alle gevoelens die een rol spelen. Door stilte en rust toe te laten als je over lastige onderwerpen praat, verdiepen de gesprekken zich, waardoor er veel meer begrip en een gevoel van verbinding komt.

Je leert de momenten herkennen waarop een gesprek met je partner verandert in een bekend, vaak kwetsend, patroon; je leert anders te handelen, zodat jullie in gesprek blijven en gezamenlijkheid ervaren.

Je leert dat je heel goed met je familieleden kunt praten over al die moeilijke en soms tientallen jaren oude conflicten. Zodat je elkaar weer recht kunt aankijken en de oude patronen niet aan jongere generaties doorgeeft. En ook zodat je uiteindelijk goed en afgerond afscheid kunt nemen als de oudere generatie overlijdt.

Je wordt je meer bewust van je gewoontes en overtuigingen die je hebt meegenomen uit je jeugd en hoe je daarmee de relatie kunt saboteren.

Je leert de momenten herkennen waarop een gesprek met je partner verandert in een bekend, vaak kwetsend, patroon; je leert anders te handelen, zodat jullie in verbinding blijven.

Je krijgt meer instrumenten om moeilijke momenten te overwinnen.

Je leert onder woorden te brengen wat je wilt van de relatie en van je partner.

Je leert te luisteren naar je partner op een manier waarbij je werkelijk hoort wat de ander te zeggen heeft.

Je leert hoe je op zo´n manier met je partner kunt praten dat je partner werkelijk hoort wat je te zeggen hebt.

Je ziet en accepteert dat jullie verschillende personen zijn, met verschillende ideeën en een verschillende manier van het beleven van je relatie.

Er komt van beide kanten meer begrip en een snellere bereidheid om over de eigen angsten heen te stappen.

Doordat je over je eigen grenzen durft te kijken ontwikkel je je tot een mens die meer mogelijkheden heeft om de relatie liefdevoller, veiliger, meer verbonden en plezieriger te maken.

Stel een vraag

JE PROBLEEM IS BIJ ONS IN GOEDE HANDEN