Relatieweekend

Krijg de relatie die je wilt!

Scroll naar beneden voor veel reacties van onze deelnemers.

Het eerstvolgende weekend houden we op 7 en 8 september 2024. Onze weekenden worden gehouden voor meerdere paren in het romantische dorp Vilsteren op 20 km van Zwolle. Wij nodigen jullie van harte uit! Ben je toe aan meer plezier, positieve spanning en geborgenheid in je relatie? Of hebben jullie samen een probleem waar jullie niet uitkomen? In ons relatieweekend krijg je gereedschappen aangereikt waarmee je thuis aan de slag kunt.

Dit weekend telt mee als toelating voor de Klinische Imago Opleiding.

Ons daaropvolgende relatieweekenden zijn op 19 – 20 oktober en 7 – 8 december.

relatieweekend op ziegers

Wat is het weekend wel en wat is het niet?

In dit weekend wordt in paren geoefend, alleen met je eigen partner. Het weekend is bedoeld om inzichten te krijgen en vaardigheden op te doen. Het is geen groepstherapie. Dus je mag wel maar hoeft niets over je eigen relatie in de groep te vertellen. De ervaring leert dat je, juist doordat je in een groep zit en twee hele dagen fulltime met je relatie bezig bent, nog meer opsteekt en een completer beeld krijgt van hoe je relatie werkt dan een weekend voor jullie alleen. Want je ziet ook hoe anderen worstelen met hun relatie.

Onderzoek laat zien dat een weekend van Imago Relatietherapie een goed meetbare verbetering in de relatie brengt en dat dit gelijk staat aan drie maanden individuele gesprekken.

Het weekend bestaat uit informatie, schriftelijke oefeningen, demonstraties en oefenen van de dialoog; dit laatste doe je alleen met je eigen partner.

Ik raad je aan om niet thuis te overnachten; zo ben je echt een weekend met z’n tweeën en ben je alleen gefocust op jullie relatie. Overnacht in ons   Bakhuis van Erve Ziegers  of neem een kamer in   Herberg de Klomp, waar je ook lekker kunt eten.

.

Voor wie:

Het weekend is bedoeld voor stellen die:

 • meer verdieping zoeken in hun relatie.
 • vastgelopen zijn.
 • hun relatie een extra boost willen geven.
 • steeds in dezelfde conflicten met elkaar terecht komen en dat willen veranderen.
 • Eerst inzicht willen krijgen in hun relatie in het weekend en daarna willen starten met therapiegesprekken. Dankzij de inzichten uit het weekend sla je heel wat normale therapiegesprekken over.

 

Scroll een stuk naar beneden om te lezen wat deelnemers van het weekend vonden.

Wat leer je?

 • Je leert hoe je, door alle lastige momenten heen, je weer verbonden kan voelen met je partner.
 • Je leert snel herkennen als een gesprek met je partner verandert in een bekend, en soms kwetsend patroon.
 • Je krijgt instrumenten om door moeilijke momenten in je relatie heen te komen.
 • Je leert te luisteren op een manier waarbij je werkelijk hoort wat de ander te zeggen heeft en je leert jezelf duidelijker uit te spreken.
 • Je leert om gevoelens en emoties van jezelf en je partner serieus te nemen.
 • Je krijgt een theoretische achtergrond mee die glashelder, inzicht gevend en nuttig is.

Informatie:

Datum: 7&8 september 2024
beide dagen van 9.30 uur tot 17.15 uur
Locatie: Erve Ziegers, Siegersteeg 3, 7734 PG Vilsteren, Overijssel 20 km ten oosten van Zwolle, Zie op kaart
Prijs: De kosten voor het weekend zijn €695 per paar incl. btw;
zakelijk: excl. btw.

Vragen? Bel naar 06 84 16 88 81.

Je wilt meer weten!

GEEF IN EEN PAAR DAGEN JE RELATIE EEN BOOST

Al onze Relatie activiteiten

Wij organiseren regelmatig activiteiten die je relatie een boost kunnen geven. Ben je toe aan meer plezier, positieve spanning en geborgenheid in je relatie? Of hebben jullie samen een probleem waar jullie niet uitkomen? Op de door ons georganiseerde relatie activiteiten krijg je gereedschappen aangereikt waarmee je thuis aan de slag kunt.
Relatieweekend
Relatieweekend

Op 7&8 september 2024 houden wij weer een relatieweekend voor meerdere paren in het romantische dorp Vilsteren op 20 km van Zwolle. Wij nodigen jullie van harte uit! Ben je toe aan meer...

Bekijk...
Relatie Bootcamp voor jonge stellen
Relatie Bootcamp voor jonge stellen

Vraag naar de mogelijkheden voor jonge stellen; onder de 30 jaar krijg je een behoorlijke korting op ons relatieweekend!

Bekijk...
Generatie-weekend
Generatie-weekend

Op 27-29 september 2024 houden we een Generatie-weekend. Jij en je moeder/vader, dochter/zoon zijn welkom.

Bekijk...
Relatietweedaagse alleen voor jullie privé
Relatietweedaagse alleen voor jullie privé

Wil je echt niet met andere mensen erbij in een weekend dan is dit “weekend voor twee” misschien iets voor jullie. Als je met z’n tweeën een weekend doet is het meer therapeutisch en ga je dieper...

Bekijk...

Wat zeiden deelnemers:

Ik ben me bewust geworden van zaken die ik nog niet wist of me nog niet geheel realiseerde.

Het heeft veel inzicht gegeven, heeft laten zien dat onze relatie nog steeds de moeite waard is, ook dat we nog veel werk te doen hebben.

Ik ben verrast door de gedeelde ‘pijn’ die mijn man en ik voelen uit onze jeugd en dat we meer op elkaar lijken dan ik dacht. Op dezelfde golflengte surft het beter.

Spannend om in het diepe te stappen door deel te nemen aan het relatieweekend. De drempel blijkt veel minder hoog, ervaringen van anderen aanhoren is positief. Veel ruimte voor oefenen, prettige manier van begeleiding door Barbara en Bas.

Ik heb meer inzicht gekregen in hoe bepaalde patronen in het heden voortkomen uit ervaringen van het verleden. En ook hoe je datgene dat je van je partner wilt expliciet kunt uitspreken en samen concreet kunt maken en zo komt tot de liefde die je wilt.

Er was een goede balans tussen tips, achtergrondinformatie en tools. Serieus aan de slag en licht, lucht en lol! Fijn en tastbaar.

Het was erg emotioneel om alles te bespreken. Maar ik voelde me veilig en thuis. Leuke manier om samen onze dingen te bespreken.

Het is fijn en essentieel om in alle eerlijkheid en openheid naar elkaar te kunnen uitspreken waar er voetangels zijn op het pad, de lange weg van de relatie. Zonder oordeel en vooroordeel.

Ik heb geleerd wat mijn gedrag voor impact heeft op de ander en hoe gemakkelijk ik gedrag v an de ander verkeerd interpreteer. Het lef hebben om te vragen en om meer initiatief te tonen is voor mij een belangrijk leermoment geweest.

Ik ben niet snel geneigd om naar zo’n weekend te gaan, maar het voelde vanaf het eerste moment helemaal OK, ik waardeer zeer de opgewekte/vrolijke/professionele insteek, praktisch van aard, heeft verhelderende inzichten opgeleverd.

In het weekend ontstond een rust tussen ons waardoor we echt naar elkaar konden luisteren, ook al was het nieuwe materie. En de ontspanning blijft!

De woorden die bij de begeleiding door Barbara horen zijn: luisteren zonder vooroordelen, begeleiden, suggereren, uitleg, steunen, concluderen. Integer, vertrouwen, open, toegankelijk, rust.

In het weekend kreeg ik inzicht in mijzelf en hoe ik mede gevormd ben door mijn verleden en opvoeding.

Ik begrijp nu veel beter waarom ik zó reageer in stresssituaties.

We hebben elkaar weer gevonden! Héél veel dank!

Ik heb nu inzicht in de bewuste én de onbewuste relatie; dat je op een andere manier kunt praten met elkaar; dat je elkaar zo écht beter hoort en ziet.

Dit weekend heeft zo ontzettend goed gedaan. Nooit had ik durven dromen in twee dagen zulke grote stappen te zetten in onze relatie. Mijn dank is groot naar Bas, Barbara en Willemijn, maar ook naar de groep mensen die mij allemaal iets geleerd hebben. We gaan het leven en de liefde met vertrouwen tegemoet.

Ik heb gemerkt dat ik van onbewust onbekwaam naar bewust onbekwaam ben gegaan. Wel met een duidelijke richting waarin ik me ga/wil ontwikkelen.

Het is boven verwachting wat mijn partner en ik van elkaar te weten zijn gekomen en wat ons contact heeft verdiept en veiliger heeft gemaakt.

Ik heb  in het weekend inzicht gekregen in hoe ik ben en reageer op de ander. Ik voel me echt gestimuleerd om met vertrouwen verder te gaan!