Generatieweekend

Voor ouders en hun volwassen kind

Zo gauw wij een datum weten voor het Generatieweekend, kun je dat op deze plek vinden.  Wil je nu al met je ouder of kind in gesprek? Neem contact met ons op.

Het Generatieweekend is ontwikkeld door Sabine en Roland Bösel in Wenen en wordt hier naartoe gebracht door Mikael en Claudia Luciak-Donsberger.
Het weekend wordt gegeven in het Engels; omdat er Nederlandse therapeuten aanwezig zijn kunnen de meeste mensen de Generatie Dialoog met hun ouder of kind in het Nederlands doen.

Are you English speaking: call or mail Bas van Raaij for more information: 06 50613304 or bas.van.raaij@relatietherapiezwolle.nl.

Father and Son

Het verwerken van het verleden met je vader, moeder, zoon of dochter

In het Generatieweekend heb je de gelegenheid om te kijken naar het verleden en er vrede mee te maken, zodat je je energie in de ontwikkeling van jezelf en je huidige relaties kunt leggen. Als jullie gaan uitspreken wat tot nu toe onuitgesproken was, als jullie oude wonden gaan sluiten en misverstanden uit de weg helpen, bevrijd je jezelf daarvan. Lees hier het artikel over het Generatieweekend van Claudia Luciak en haar dochter.

Het weekend brengt je:

 • meer rust.
 • begrip voor je ouder of kind.
 • dat je oude patronen, die misschien al een paar generaties worden doorgegeven, bij jou stoppen, zodat je ze die niet door hoeft te geven naar jouw eigen kinderen.
 • dat je jezelf steeds beter gaat begrijpen; wat de gebeurtenissen zijn die jou voor een deel hebben gemaakt tot wie je bent en hoe je nu nog meer je eigen keuzes kunt gaan maken.
 • een nieuwe manier van praten, die je ook na het weekend kunt gebruiken als je met je familielid of anderen in gesprek bent over gevoelige onderwerpen. In de Imago Dialoog luister je met respect naar elkaar, erken je hoe het voor de ander is en leer je hoe je je invoelt in de ander, ook als dat moeilijk voor je is.

Hoe gaat dat?

 • Je doet dit weekend met een van je ouders of een van je kinderen.
 • Jullie krijgen een korte uitleg over de bewuste en onbewuste relatie; de familierelatie en het verschil tussen een symbiotische relatie en een relatie met duidelijke afstand en nabijheid.
 • Je wisselt ervaringen uit en wordt gesterkt en ondersteund in de ouder- resp. kindergroep.
 • Jullie zien in demonstraties hoe de Generatie Dialoog werkt.
 • Je houdt drie persoonlijke gesprekken met je ouder/kind.
 • Je krijgt samen persoonlijke en professionele ondersteuning tijdens jullie gesprekken met elkaar. Eén therapeut per ouder-kind paar.
 • Je werkt samen aan het doel dat jullie hebben gesteld voor het weekend.
 • Het weekend wordt gedaan met meerdere ouder-kind paren, maar er is genoeg ruimte voor privacy tijdens de gesprekken, die je alleen maar met je eigen familielid doet.
 • Voor alle deelnemers geldt een zwijgplicht over wat er is besproken in het weekend.

Informatie:

Het weekend is in het Engels.

Datum:
nog niet bekend

Locatie:
Erve Ziegers
Siegersteeg 3, 7734 PG Vilsteren,
20 km ten oosten van Zwolle, Zie op kaart

Prijs:
De kosten voor het weekend zijn €475 per persoon.

Vragen en aanmelding:
Neem contact op Bas van Raaij, bel 06 50613304 of stuur ons een bericht.

Je wilt meer weten!

GEEF IN EEN PAAR DAGEN JE RELATIE EEN BOOST

Al onze Relatie activiteiten

Wij organiseren regelmatig activiteiten die je relatie een boost kunnen geven. Ben je toe aan meer plezier, positieve spanning en geborgenheid in je relatie? Of hebben jullie samen een probleem waar jullie niet uitkomen? Op de door ons georganiseerde relatie activiteiten krijg je gereedschappen aangereikt waarmee je thuis aan de slag kunt.
Generatieweekend
Generatieweekend

Als je geïnteresseerd bent in het generatieweekend, neem dan contact met ons op. Je verwerkt het verleden met je vader, moeder of zoon of dochter.

Bekijk...
Relatieweekend
Relatieweekend

Op 12-13 september 2020 houden wij weer een relatieweekend voor meerdere paren in het romantische dorp Vilsteren op 20 km van Zwolle. Wij nodigen jullie van harte uit! Ben je toe aan meer plezier...

Bekijk...
Workshop voor jonge stellen
Workshop voor jonge stellen

Wat ons betreft is de slimste beslissing die een liefdespaar kan nemen om al vroeg in de relatie meer te leren over relaties in het algemeen en vooral over hun eigen relatie; wat de sterke kanten...

Bekijk...
Relatietweedaagse alleen voor jullie privé
Relatietweedaagse alleen voor jullie privé

Wil je echt niet met andere mensen erbij in een weekend dan is dit “weekend voor twee” misschien iets voor jullie. Als je met z’n tweeën een weekend doet is het meer therapeutisch en ga je dieper...

Bekijk...

Wat zeiden deelnemers:

De relatie met mijn vader is veel liefdevoller en zachter, de gesprekken gaan over dingen die er toe doen, de olifant is uit de kamer en de knoop is uit mijn buik.

Ik ben zo blij dat ik met mijn dochter wat blinde vlekken binnen onze relatie heb kunnen bekijken, waardoor die meer op de achtergrond zijn gekomen.

Ik heb na 38 jaar voor het eerst mijn vader helemaal open meegemaakt.

Ik ben ik, maar ook een deel van mijn ouders. Die verbinding werd hier een stuk meer bewust en ook versterkt.

Ik heb mijzelf moeten overwinnen om hier naartoe te gaan. Ik voel me vrijer nu; ik ben een sterke vrouw.

Ik had dit weekend eerder moeten doen. Het helpt mij mijn eigen leven weer te ontdekken.

Spring naar toolbar