Tafel van R: Over Relaties – hoe blijven die fijn?

Hoe houd je je relatie fijn, zonder problemen uit de weg te gaan?

Die vraag willen we bespreken in een korte lezing, waarin we kijken naar relaties die goed werken; gevolgen van scheidingen op persoonlijk en maatschappelijk niveau en inzicht geven in de reden waarom wij denken dat je grote invloed hebt op het verloop van je relatie. Daarna willen we met onze gasten, een veertigtal ervaringsdeskundigen: vrouwen en mannen, in de leeftijd van circa 25 tot 40 jaar, praten over hun ervaringen en ideeën in een lunchgesprek. De lunch en lezing vinden plaats in het Van der Valk Hotel Breukelen, op zondag 15 mei tussen 12:15 tot 15:00 uur.

Het einde van een (liefdes-)relatie is vaak een verdrietig moment. De gevolgen kunnen heftig zijn: een slepende conflict, (juridische) strijd, emotionele schade, kinderen die lijden onder ‘vechtscheidingen’.
Ervaringen leert: onderlinge spanningen tussen partners zijn beter beheersbaar en oplosbaar wanneer ze nog ‘klein’ zijn – en niet uitgroeien tot scherpe tegenstellingen.
Een fijne relatie is een kwestie van ‘leren liefhebben’ en óók van ‘leren kwaad zijn op elkaar – en het weer goed maken’. En: hoe jonger je dat leert, hoe ouder je samen kunt worden. 

Deze ‘Tafel van R’ wordt georganiseerd door Imago Relaties Nederland en de Stichting Gezonde Relaties. Met als doel: ervaringen uitwisselen en en ideeën verzamelen om partners vroegtijdig te kunnen bijstaan en zo hun relatie fijn te houden – en niet pas wanneer ze ervoor kiezen samen in therapie te gaan.

Wie aan deze lunch wil deelnemen, kan zich (graag met een korte motivatie) aanmelden, samen of alleen, via secretariaat@imagonederland.nl. ‘Vol = vol.’ Aan de lunch zijn geen kosten verbonden. Uiterlijk vrijdag 6 mei hoort u of wij voor u een plek aan tafel hebben kunnen reserveren.