Barbara Cremers

Barbara Cremers

Ik ben Barbara Cremers en binnen mijn vakgebied heb ik mij gespecialiseerd in relatietherapie, omdat ik weet dat het hebben van een goede relatie vervullend en heerlijk is èn omdat een goede relatie van groot belang is voor alle andere levensgebieden.

Wat wil ik bereiken
Ik geef relatietherapie, omdat ik graag de mogelijkheden, die er zijn om je relatie te verdiepen of te behouden, wil doorgeven. Ik ervaar het als een gemiste kans als mensen uit elkaar gaan zonder enige vorm van therapie, omdat ik in mijn praktijk zie dat er genoeg manieren zijn om ook ernstige wonden te helen.

Over mijzelf
De relatie is voor mij een geweldige leerschool voor persoonlijke ontwikkeling. Zo merk ik dat ik in mijn eigen relatie steeds weer geconfronteerd word met bepaalde eigenschappen van mij die ik eigenlijk niet wil zien van mezelf. Ik wil bijvoorbeeld graag dingen onder controle houden en zeg anderen wat ze moeten doen. Omdat mijn partner mij steeds weer, bewust en onbewust, een spiegel voorhoudt door zijn irritatie hierover te uiten, kan ik niet anders dan er naar kijken en hierin stappen zetten om te zorgen dat zowel mijn partner, waar ik van houd, als ik, daar minder last van krijgen; ik ben veel tijd kwijt met het organiseren van dingen die ik helemaal niet hóef te organiseren. Door de Imago Dialoog kom ik ook nog te weten waarom ik het ooit nodig had om mijzelf deze controle aan te leren en kan ik die eerder loslaten, omdat ik merk dat ik die nu niet meer zo nodig heb. Zo stimuleren wij elkaar om samen steeds verder te groeien in onze relatie èn persoonlijk. Dit maakt ook dat ik me buiten mijn relatie beter op mijn gemak voel en beter functioneer.

Ik geef relatietherapie, omdat ik graag de mogelijkheden, die er zijn om je relatie te verdiepen of te behouden, wil doorgeven.

Hoe ga ik te werk
In mijn werkwijze maak ik gebruik van een aantal technieken. Mijn basis van werken is vanuit Transactionele analyse, Systemisch werk en NeuroLinguïstisch Programmeren. Ik volgde mijn opleiding tot relatietherapeut bij Imago Relationship International en EFT Nederland.