Bas van Raaij

Bas van Raaij

Ik ben Bas van Raaij, psycholoog en opleider bij mijn eigen trainingsbureau, Bureau de Mat, en ik ben getrouwd met Barbara Cremers. Samen met Barbara heb ik de opleiding tot Imago-therapeut gevolgd in Londen. Daarnaast ben ik opgeleid tot EFT – therapeut bij EFT Nederland (emotionally focused therapie).

Imago Relatietherapie
Voor mij is de Imago Dialoog de meest krachtige interventie die ik tot nu toe ben tegengekomen in het werken met relatieproblemen. Zowel voor mijzelf in mijn relatie met Barbara als in het werken met paren die problemen ervaren in hun relatie. Het heeft onze relatie sterk verdiept en we zijn beter gaan begrijpen waarom we doen wat we doen en welke botsingen dat, bijna onvermijdelijk, veroorzaken kan.

Verschil Imagotherapie en EFT
Als ik kijk naar de verschillen tussen Imagotherapie en EFT dan denk ik dat Imago er, door de aard van haar technieken, van nature meer op is gericht het paar zelf in staat te stellen, met gereedschap, om hun eigen relatie onder ogen te zien, te begrijpen en een stap verder te helpen, en dat bij EFT het stel meer afhankelijk is van de therapeut en de kwaliteit van zijn/haar technieken. Overigens zijn beide technieken van waarde in het begin van de therapie.

Omdat ik herstel van autonomie zowel voor de individuele partners als voor de relatie zelf een belangrijke waarde vind in mijn werk gaat mijn voorkeur meer uit naar Imagotherapie.

Wat je bij mij kunt halen is een effectieve manier om:

  • te begrijpen hoe jullie relatie werkt en welke patronen daarop invloed hebben;
  • inzicht te krijgen in wat maakt dat jullie met elkaar in relatieproblemen terecht komen of zijn gekomen;
  • daar uit te komen zodat het contact weer hersteld en zelfs verdiept kan worden;
  • echt contact te maken met elkaar en een nieuwe stap te maken in jouw relatie.

Vanwege mijn andere werk ben ik één dag per week voor relatietherapie beschikbaar. Daarnaast geef ik samen met Barbara relatieweekenden.

Wil je mij persoonlijk telefonisch bereiken: bel dan na 18 uur op 06 506 133 04.