Jullie zijn uit elkaar gegroeid en willen elkaar terugvinden

Had je er ooit rekening mee gehouden dat jij en je partner terecht zouden komen in een situatie waarin je belangrijke dingen liever voor je houdt, omwille van “de lieve vrede” of het vermijden van moeilijke gesprekken en zelf ruzie? Ik ook niet! Als je verliefd bent vertel je elkaar alles, wil je alles van de ander weten en lijkt je relatie helemaal vanzelf te gaan. Je geeft elkaar alles wat je nodig hebt en je voelt elkaar aan. Zie ook het filmpje op de homepagina.

Jullie zijn uit elkaar gegroeid en je hebt daar geen vrede mee

Ben ik nog wel belangrijk voor jou?

Als je wat verder in de relatie komt en andere zaken ook belangrijk worden zoals kinderen, hypotheek, je werk of zorgen over je familie, kan het zijn dat je niet altijd aandacht hebt voor wat er zich bij je partner afspeelt. Jouw ‘afwezigheid’ kan door je partner uitgelegd worden als desinteresse of dat je je partner niet meer zo belangrijk vindt. Je kunt ook aannames doen voor elkaar als je niet begrijpt waarom je partner dat gedrag heeft. Uiteindelijk kijk je naar je partner met een blik die gekleurd is door je eigen invulling, waardoor je niet meer echt ziet wat er bij de ander speelt. En dan kan je zomaar besluiten om niet meer alles te zeggen wat je denkt, waardoor de afstand nog meer toeneemt.

De gesprekken

Door al die aannames boven tafel te krijgen en de pijn en het verdriet te benoemen, leer je eigenlijk dat er iets anders speelt bij je partner dan je gedacht had. Je leert hoe je je op zo’n manier naar elkaar uitspreekt dat je elkaar hoort en elkaar weer begrijpt.
Als je weet waar bepaald gedrag van je partner vandaan komt, wordt je veel milder naar elkaar, waardoor je weer nieuwsgierig wordt en heel graag wil horen wat de ander voelt en nodig heeft.