Klantervaring: Marion, in jonge relatie met Harry

Om privacy redenen zijn de namen in onderstaande ervaringen gefingeerd.

20151025_f562cfa4f8aa26.png

Er heerst een prettige sfeer in de prachtige boerderij, ook de afwisseling van ruimte is prettig.
Ik vond het spannend hoe Harry het zou vinden om mee te doen aan een relatietherapie sessie. Dit was zijn eerste keer. Barbara heeft heel goed veel aandacht besteed aan Harry en heel goed geluisterd. Ze koos totaal geen partij, maar was echt een coach, zoals een coach zou moeten zijn.
Er was ruimte om te kunnen lachen (dat hebben we ook echt nodig) en er was ook ruimte om iets te kunnen vragen aan Barbara zelf, dat maakt het wat persoonlijker en het geeft een gevoel dat je met iemand werkt die ook mens is. (Sommige psychologen willen nooit iets blootgeven over hun eigen leven).

De opbouw van de sessies was logisch. Er was ruimte om zelf aan te geven waar we graag aan wilden werken, daar werd ook gehoor aan gegeven.
Na iedere sessie gingen we wandelen met de hond in het bos naast de praktijk en praatten we nog even na. We gingen weleens met het gevoel er naar toe met ‘waar moeten we het vandaag over hebben?’ en toch kwamen we iedere keer weer tot de conclusie dat we weer een nuttige, fijne sessie hadden gehad.

En dat de aandacht goed verdeeld wordt. Dat vond ik echt knap!